BREDO GREVE, FAUST 2.0 og THE FORGOTTEN TIL OSLO FRIGHT FEST

Enda flere filmer er klare for Oslo Fright Fest 2015! Denne gang byr vi på en dokumentarfilm om norsk filmhistorie kalt «Bredo Greve – Filmrebell». Vi har en svensk skrekkfilm-antologifilm om satan og moderne teknologi med «Faust 2.0». Til slutt byr vi på en guffen engelsk spøkelsesfilm som heter «The Forgotten».

BREDO GREVE – FILMREBELL
BGFR Poster
80 min / Norge / 2014 / Filmjunkiene DA
Det blir også tid for dokumentarfilm på årets Oslo Fright Fest, og vi skal tilbake til Norge på 60- og 70-tallet da det var en filmskaper som utfordret norsk filmindustri på det sterkeste. Det var Bredo Greve – en filmrebell. Med en bakgrunn innenfor boksing var Greve alltid klar for en god kamp og han brukte filmen til å sette fingeren på problemer i samfunnet. Hans kritiske eksponering av blant annet pelsdyrnæringa, Alta-utbyggingen og samfunnets brutale mekanisering, er fortsatt skremmende aktuell. Bredo Greve ble mest kjent for sin aksjon mot det norske kinomonopolet, der han skapte rabalder ved å vise sin spillefilm «Heksene fra den forstenede skog» ulovlig. Legendarisk er også hans «sensur-tester» i «Filmens vidunderlige verden» der han og Sissel Kleven iscenesatte norgeshistoriens drøyeste volds- og sex-scener for å utfordre filmsensuren. Dette er dokumentaren som alle filminteresserte bør få med seg!

https://www.facebook.com/bredogrevefilmrebell

FAUST 2.0
faust2.0-alternate-poster
79 min / Sverige / 2014 / Njutafilms
«Faust 2.0» er en svensk skrekkfilm-antologifilm fra våre naboer i øst. Søta bror har her latt fem filmregissører ta for seg temaet ondskap og moderne teknologi. Vi møter fem forskjellige mennesker som alle lar seg forføre ved hjelp av en app for å få sine ønsker oppfylt. Men som regel har alle kontrakter med djevelen en hake ved seg, noe vi skal få oppleve i «Faust 2.0». Her blir det mye skrekk, ondskap, sex og ren faenskap – så denne bør du få med deg.

https://www.facebook.com/fausttwopointzero

THE FORGOTTEN
theforgotten
90 min / England / 2014 / Stickyback Pictures
«The Forgotten» er en engelsk spøkelsesfilm av den stemningsfylte sorten. Her blir vi kjent med 14 år gamle Tommy som sammen med sin far har blitt tvunget til å flytte inn i en forlatt bolighetskompleks som er klar for riving. Som om ikke det er kjipt nok i seg selv, så begynner Tommy å høre merkelige lyder fra naboleiligheten. Mye tyder på at leiligheten er hjemsøkt og når Tommy og hans venninne prøver å finner mer ut av hva som skjer, står plutselig livene deres i fare. Dette er av den type film som bygger opp atmosfære og sørger for at nakkehårene reiser seg og at huden din får gåsehud. Anbefales for fans av creepy spøkelseshistorier!

https://www.facebook.com/TheForgottenFilm

This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Comments are closed.